Vorige keer stopten we met het Pieterpad in Zelhem, aan het einde van de Zuivelweg, dus daar starten we nu door de Pluimersdijk op te gaan. Zelhem slaapt nog, alleen de kerkklok luidt…

Het is prachtig weer, helder en zonnig, dit wordt een perfecte wandeldag. Alles is wederom zeer goed aangegeven. Met leesbril en Pieterpadboekje binnen handbereik lopen we langs de Heidenhoek-kathedraal en volgen het Kolkstroeterpad, poëzie van het platteland.

Pieterpadlopers

En dan is daar kasteel Slangenburg, wij voelen ons bevoorrecht dat we op de paden langs het kasteel en de drassige velden daarachter mogen lopen, dat geldt inmiddels voor het hele Pieterpad. Wat een mooi cadeau hebben de bedenkers Bertje Jens en Toos Goorhuis-Tjalsma ons gegeven. En lees jij dit terwijl je het Pieterpad nog niet loopt maar het wel graag wil, doe het dan gewoon.

Als Pieterpadloper heb je altijd een onderwerp voor een sportief praatje

Wij, Jocelyne en Nicolette, hebben als doel om in 2017 Maastricht te halen. Wij hebben het Pieterpad, als dat lukt dan in een tijdspanne van 2 jaar gelopen. Verder hebben we van alles gehoord:

Een bijzonder cadeau
  • van een vrouw die met haar schoonzus 1 etappe per jaar loopt
  • onze vrienden M&M die er 11 jaar over deden
  • tot die meneer die ik tegenover mij aan tafel vond bij een feestelijk diner: hij liep het Pieterpad achter elkaar van noord naar zuid. Weer terug van zuid naar noord. En is daarna vanuit de voordeur in Zeist naar Santiago de Compostela gelopen. En dat alles alleen maar bepaald niet eenzaam. Mooie manier om te vieren dat je met pensioen bent.

Hey, jullie lopen toch nog bij Slangenburg?

Nee hoor wij zijn al veel verder, wij zitten bij Café ’t Onland. Met veel andere wandelaars en een fietsploeg. Goed toeven daar. En nu gaan we het rivierenlandschap in. Wij steken de Oude IJssel over, wat een schitterend gevoel: de sluis, de vistrap en daarna een vlonderpad waardoor je als het ware over water loopt. Overal water en moerasbeplanting en dan die lage winterzon er overheen.

Braamt

Als vanzelf bereiken we Braamt waar we opgehaald worden door Wim, de man van Jocelyne. We spreken weer af in een café maar daar wordt gerookt. Mag dat nog? Gelukkig is het terras buiten nog steeds warm genoeg. Wij kijken terug op een heel mooie dag en kijken uit naar de volgende etappes in het rivierenlandschap. Van boekje II -2016 hebben wij nu etappe 1 en 2 gelopen. Etappe 4 wordt de volgende: ‘van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek’.

Waarom slaan jullie etappe 3 over?

Etappe 3 van ‘Braamt naar Millingen aan de Rijn’ is een prachtige etappe van 24 km. Aan het eind moet je een oversteek maken met het Veer Pannerden-Millingen. Wij lopen nu in de eerste helft van februari en dan vertrekt de boot iedere 2 uur. Van april t/m september vaart de boot ieder uur dus is de kans op aansluiting groter en gaan wij later dit voorjaar etappe 3 lopen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren