Het Pieterpad van Vorden naar Zelhem is de eerste etappe van boekje 2. Wij lopen met de uitgave van 2016. We lopen maar 17 km vandaag, het is februari dus korte en koude dagen en we willen na de feestdagen en een vakantie rustig starten…

Met de trein van Amersfoort naar Vorden. Leuke gesprekken want ja, 2 van die dames met outdoor uitrusting dat is blijkbaar altijd aanleiding om een praatje te beginnen en dat vinden wij super gezellig.

De route van het Pieterpad van Vorden naar Zelhem is zeer goed aangegeven

Complimenten voor al die vrijwilligers die per fiets de rood/witte Pieterpad aanduidingen op palen en bomen aanbrengen. Het was allemaal zo perfect dat ik kreunde dat ik hier echt geen 300 woorden over zou kunnen schrijven. Yep en toen ging het mis. 100% onze eigen schuld want we zagen een beeldschoon sprookjesbos gingen foto’s maken en liepen daarna door. Het teken van de afslag vóór het sprookjesbos gemist. Dat was op kaart 3 na de kruising met de Venneweg bij ‘de tweede zandweg links’ die hebben wij gemist.

Een bijzonder cadeau

We bedachten dat het allemaal zo mooi is dat we daarom soms gewoon de weg kwijtraken.

Wat te doen als je geen Pieterpad aanwijzingen meer tegenkomt?

Je moet teruglopen naar de laatste aanwijzing!!!!!! OK, wij liepen wat lang door en zagen 2 reeën vlakbij ook mooi maar toen moesten we toch weer terug en zagen we onze fout. Daarna bleef het het zoeken. Want we kwamen keurig op de vijfsprong uit en namen de zandweg met naastliggend fietspad ‘stomp’ naar rechts dachten we, er stond een Pieterpad vignet maar we misten de toevoeging ‘Oude Ruurlose weg’. Want tja na die lange zandweg kwamen we op een verkeersweg terecht maar zonder Pieterpad aanduiding en zonder paal Y-20477. We stonden bij ’t Olde Schot. Nu gingen we NIET terug naar de laatste Pieterpad aanduiding, veel te ver terug en het werd koud. Een behulpzame automobilist stuurde ons over de Aaltense weg en wat kwamen wij na een paar honderd meter daarop tegen? Het Pieterpad!

Het was wederom prachtig

De boerderij waar je op het erf en slinger naar rechts en naar links moet maken, het land erachter was zo mooi. De hele tocht was prachtig. In Zelhem wachtte Cees ons op in Café Bi-j Nolda. We namen een lekker 0% biertje en bedachten dat het allemaal zo mooi is dat we daarom soms gewoon de weg kwijtraken maar dat het ook altijd weer goed komt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren