Swalmen

Pieterpad, van Venlo naar Swalmen

Jocelyne en Nicolette lopen vandaag het Pieterpad van Venlo naar Swalmen. 23 km lang gaan wij genieten van dit voor ons onbekend gebied…

Vanuit Soest komen wij makkelijk met de trein in Venlo. Er was weer zo’n NS-actie met een kaartje voor €15,- waarmee je een dag onbeperkt mag reizen. Dat komt goed uit want wij gaan vandaag ook nog terug, dat wordt de rit van Swalmen naar Soest. Alles bij elkaar een behoorlijke reis maar comfortabel en goedkoop!

Swalmen

Pieterpad, van Venlo naar Swalmen

In het Pieterpadboekje zien we dat deze etappe vooral door groen gebied loopt. Dat is fijn want wij lopen graag op onverharde paden. En er gaat ook niets boven natuurlijk gebied. Dat maakt de treinreis van 2 uur en 30 minuten goed. Voor het station in Venlo begint deze etappe. De route is goed aangegeven, al snel lopen we in het bos, langs akkers, een gewezen klooster en over de A74. Vanaf de indrukwekkende voormalige stortplaats lopen we, de grenspalen volgend, afwisselend in Duitsland en Nederland.

SwalmenPauze in Witte Stein

Al in de Romeinse tijd een grensmarkering, nu twee café’s. Het regent hard dus we boffen met een droge plek om wat te drinken en te eten. Als we verder willen is het opgehouden met regenen en wordt het zonnig en warm weer. De tocht blijft mooi en loopt plezierig. We zingen canons hetgeen vriendelijk lachende gezichten van tegenliggers oplevert, had natuurlijk ook anders gekund :lol:. Maar dan ineens staan we aan de oever van de Swalm, stiller dan stil is het daar, zo stil dat we het water horen kabbelen en de vogels horen zingen. Staande mediteren we een poos. Hoofd leeg, gedachten weg, hier zijn op deze plek, één worden met de omgeving, met de geluiden, met de geur van het nog vochtige bos, rust die zo intens is dat ie helemaal je lichaam en geest overneemt.

Een bijzonder cadeau

Door naar Swalmen

We moeten weer door, bereiken Swalmen, weer zo’n prachtig dorp. Nooit geweten dat Nederland zó mooi is. We passeren een standbeeld van een priester die tot stilte maant, dat van Johannes Nepomucemus, patroon van o.a. het zwijgen. Past goed bij onze ervaring deze dag. Wij nemen de trein via Roermond terug naar huis. Terugkijkend op een prachtige wandeling.

Lees hier meer Pieterpad verhalen >>

Vorige

Het 40-dagen Fitplan 4 maanden later

Volgende

Pieterpad, van Swalmen naar Montfort

  1. Wiel Heymann

    Beste Nicolette, Ik zag vandaag rond 16.00 uur een dame op een bankje bij de Swalm zitten die notitie’s aan het maken was. Daar mijn vrouw en ik ook pieterpad lopen dacht ik kijk eens op drimble.Daar staat zeker een reactie van de tocht. En zie daar, het klopt.
    Noch veel plezier met het wandelen.
    Groet Wiel. P.s. We liepen met een bruine hond. En komen uit Swalmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén