Na een treinreis van 2.30 uur stappen we uit op station Swalmen. We gaan etappe 10 naar Montfort lopen alwaar we een B&B hebben gereserveerd om morgen etappe 11 naar Sittard te lopen…

Wij zijn Jocelyne en Nicolette, al bijna 35 jaar vriendinnen en dit is het laatste ‘echte’ Pieterpadweekend want hierna hebben we alleen nog het weekend waarin we de Sint Pietersberg hopen te halen. En dan is het Pieterpad uitgelopen.

Pieterpad, van Swalmen naar Montfort

Als koeien die in het voorjaar de weide op mogen, zo blij lopen wij richting marktplein. Want 2.30 uur zitten met de rugzak op schoot in een stampvolle trein is niets voor ons. We starten om 11.10 uur, het wordt al warm, gelukkig lopen we al snel in lommerrijk landschap. Na 7,4 km zijn we weer vlakbij Roermond, waar we straks zijn overgestapt op de Arriva-trein naar Swalmen. Dat is zo leuk aan het maken van zo’n tocht, gebieden waar je normaliter doorheen sjeest met trein of auto, die ontdek je nu te voet. Je beleeft daardoor intens de plek via al je zintuigen.

Pauze in Melick

Dit keer op het terras van een snackbar. Heerlijk koele drankjes, we vullen onze veldflessen bij en genieten van de schaduw en van de gesprekken met Limburgse tongval om ons heen. Wij verwisselen onze schoenen want met dit warme weer zetten voeten op en zitten super lichte Nikes, met luchtdoorlatende stof en heerlijk voetbed meer comfortabel. Dan komen 2 heren die ook het Pieterpad lopen naar het terras. Even een praatje, zij komen uit de zelfde regio als wij en lopen al 6 jaar af en toe een etappe. En dan gaan we weer door.

Een bijzonder cadeau

Pieterpad naar Montfoort het wegkruis

Het wegkruis

In Sint Odiliënberg nemen we de brug over rivier de Roer. Nooit geweten dat Roermond waarschijnlijk genoemd is naar deze rivier. Het is erg gezellig in het dorp en we vallen middenin een wielrenevenement. We nemen de St.Odiliastraat, passeren een pleintje met een wegkruis en moeten dat rechts houden. Maar wat is een wegkruis? Ik denk een paal met wegwijzers maar die staat links van ons. Na wat heen en weer lopen ziet Jocelyne een kruisbeeld. Een houten Jezuskruis en dat blijkt inderdaad de markering te zijn. Zou ik ook zo in het boekje zetten. Verder is alles heel duidelijk en is het zo’n etappe die we zeker nog eens gaan lopen, zo mooi!

We voelen ons de koning te rijk en vallen in een diepe slaap, een heerlijk einde van een heerlijke dag.

B&B Patio De Vaert

En dan zijn we in Montfort. Vrij snel en vrijwel naast het Pieterpad vinden we B&B ‘Patio De Vaert’, Vlasbree 7, 6065 BZ Montfort, 06-49986144.

De patiowoning zie je snel over het hoofd maar eenmaal binnen weet je niet wat je overkomt. Een oase op het Pieterpad  want wil je als Pieterpadloper? Een douche, een goede maaltijd en een comfortabel bed. Gezellige ontmoetingen zijn ook meegenomen. Patio De vaart voldoet aan alle wensen en geeft daarnaast het gevoel dat je een gewaardeerde gast bent door onthaal met drankje op de patio, het waanzinnig lekkere eten, van tevoren besteld en gemaakt door gediplomeerd kok Wim, de prachtige badkamer, de luxe bedden, de rustige omgeving en het aangename gezelschap. We voelen ons de koning te rijk en vallen in een diepe slaap, een heerlijk einde van een heerlijke dag.

Bewaren