Ommen kun je goed bereiken per trein. Wij hadden aan etappe 9 al een stukje etappe 10 geplakt om naar het station te komen zodoende kunnen we daar nu starten.

We willen vandaag van Ommen naar het station in Nijverdal lopen, dat station ligt buiten de route maar wij willen graag per trein terug naar Soest en de volgende keer per trein in Nijverdal arriveren om bij het eindpunt van vandaag weer te starten. Zo plakken we nu aan etappe 10 een stukje etappe 11.

img_2076Van Ommen naar Hellendoorn

De tocht over de Sallandse Heuvelrug is adembenemend mooi. Echt, ook als je niet het hele Pieterpad loopt dan raden wij deze dagtocht van 21 km aan. We hebben zelden in zo’n gevarieerd landschap gelopen. De route is met houten paaltjes zeer goed aangegeven maar in de beschrijving van de route staat 3 keer het woord ‘stomp’ en wij weten niet wat ‘stomp rechts’ of ‘stomp naar rechts’ is.

Pieterpaders te OmmenLet op bij de uitzichttoren

Op de foto overleggen we met 4 andere Pieterpad-lopers welk pad het juiste is. En natuurlijk wisselen we Pieterpad- en andere loopervaringen uit. Eén van de heren attendeert ons op Facebook groep Pieterpad LAWwandelingen. Dit is een groep waarop door wandelaars ervaringen over het Pieterpad wandelen worden uitgewisseld.

De verkeerde kerk

De rest van etappe 10 gaat prima en we ploffen neer bij de kerk in Hellendoorn die het einde van deze etappe is, Strava geeft aan dat we 23.1 km hebben gelopen. Op zoek naar de eerste straat van etappe 11 kunnen we die niet vinden en komen wij erachter dat we bij de verkeerde kerk staan. Niet de RK-kerk is het einde van etappe 10  maar de Protestantse kerk en vanaf die kerk lopen we vrolijk verder.

img_2087Hellendoorn-Nijverdal

Wederom een mooie route door het bos en goed aangegeven. Bij kijkpunt 3 stoppen we om langs het spoor richting station Nijverdal te lopen. Dat blijkt een grotere afstand dan wij hadden gedacht. Strava heeft inmiddels mijn iPhone leeg getrokken dus we weten niet hoe groot die afstand is, gaan we volgende keer ontdekken want dan gaan we dit stuk nog een keer lopen om bij kijkpunt 3 weer te starten.

We kijken er nu alweer naar uit!