Pieterpad, van Montfort naar Sittard

Wij worden wakker in Montfort, in B&B Patio De Vaert waar het ontbijt al klaarstaat. Samen met 2 andere Pieterpadlopers  nemen we plaats aan de enorme, sfeervol gedekte tafel, een smoothie met meloen en seizoensfruit staat al bij ons bord.

Een belangrijk onderdeel van het lopen van het Pieterpad blijkt voor ons de contacten met andere mensen te zijn. Zo spreken we nu geanimeerd over het Pieterpad en andere zaken aan het ontbijt. We krijgen een meeneemlunch mee die meteen de rugzak ingaat en we schrijven in het gastenboek. Zo te zien komen hier vooral Pieterpadwandelaars. De meesten gaan de volgende dag naar Sittard, net als wij. De rekening verrast ons aangenaam, de prijs-kwaliteit verhouding krijgt straks een 10 op de beoordeling bij ZOOVER. Maar nu moeten we eerst verder.

Van Montfort naar Sittard

We vertrekken in zachte ochtendzon die de belofte van een warme dag in zich draagt. Langs kasteel Montfort langs bosranden en akkers. We lopen 2 keer een stuk te ver omdat we de beschrijving in het boekje verkeerd interpreteren maar kunnen de fout snel herstellen. We komen bij het smalste stuk van Nederland: 6,7 km (Isenbruch). We passeren de Duitse grens en lopen veel op zand- en landbouwwegen, het is warm en stoffig en steekvliegen adoreren ons.

Huh, je loopt het Pieterpad toch voor je plezier?

Jazeker, maar nu zitten we er even doorheen. Gelukkig hebben we dat altijd tegelijk, dus nemen we om de 3 km drinkpauze en doen dan wat oefeningen om ons lichaam weer soepel te maken. Met een rugzak waarin ook overnachtingsspullen, regenkleding, eerste hulp setje, zonnebril, 1 liter drinken en nog veel meer, krijgen nek, schouder en rug wel wat te dragen en je voeten zwellen ook op in de warmte. Niks mis mee om je lichaam te belasten als je maar op tijd maatregelen neemt.

Een bijzonder cadeau

Aankomst in Sittard

Eenmaal terug in Nederland lopen we weer in de schaduw, we zingen onze befaamde canon ‘Le coq est mort’ weer nemen daarvan een filmpje op dat mislukt en gierend van de lach bereiken we het mooie Sittard. We gaan direct door naar het NS-station vanwaar de intercity ons rechtstreeks naar Utrecht brengt en vandaar met de NS-snelbus naar Amersfoort vanwege werkzaamheden aan het spoor.

Het was een heel mooi weekend.

Vorige

Pieterpad, van Swalmen naar Montfort

Volgende

Pieterpad, van Sittard naar Strabeek

  1. Jocelyne Van Houdt

    We lopen inderdaad voor het plezier: het plezier van hè samen leuke momenten beleven, van minder leuk en zware momenten te delen en onze eigen grenzen te verkennen. Ik kan het iedereen adviseren. Begin in je eigen woonplaats. Nederland is zo mooi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén