Pieterpad, van Hardenberg naar Ommen

Vandaag vertrekken we om 7.30 uur met de auto vanuit Soest naar het station van Ommen. Daar nemen we iets na 9 uur de trein naar Hardenberg om om 9.45 uur de etappe te starten.

de-rheezer-kamerPieterpadlopers

We komen gezellig veel Pieterpadlopers tegen, steevast herkenbaar aan het Pieterpadboekje in hand of rugzak. En wat is het een prachtige etappe. Sinds Gramsbergen zien we steeds de Vecht terugkomen en in deze etappe speelt de Vecht de hoofdrol. Vanaf Hardenberg loop je langs weiden en water totdat je in de Rheezermaten komt een heel mooi natuurgebied ontstaan in oude Vechtarmen. Na totaal 5,5 km bereik je het esdorp Rheeze waar prachtige boerderijen staan met terrasjes en versnaperingen. Wij strijken neer bij de ‘Rheezer kamer’, ook op zondagochtend open, met een aardige gastvrouw, super lekkere koffie en taart op een lommerrijk en beeldschoon ingericht terras. www.derheezerkamer.nl

Verder door mooie bossen

We hebben heerlijk weer en lopen relaxt door mooie bossen, de route is wederom prima aangegeven via metalen paaltjes waarop meerdere wandelingen staan aangegeven en die altijd goed zichtbaar zijn geplaatst. Toch lukt het ons om verkeerd te lopen, bij ANWB-wegwijzer nr 10822 gaan we keurig het bos in maar we zien nog een paaltje en denken dat we het pad daarvoor langs moeten nemen. Als we na 45o meter camping de Klashorst zien dan weten we dat we fout zitten, we gaan snel terug en vinden nu de goede afslag.

de-junner-stuwLunch aan de oever van de Vecht

Er staan bankjes bij de Junner stuw! Dat is fijn lunchen! De rest van de route loopt ook weer door schitterend landschap. Gelouterd, gesterkt en vol energie bereiken we het eindpunt van deze etappe in Ommen. We moeten dan nog naar het station lopen dat doen we met het boekje in de hand en de volgende etappe ‘Ommen-Hellendoorn’ loopt langs het station zodat we die ook nog een stukje lopen.

Ons doel van het Pieterpad lopen is niet het eindpunt maar de wandeling.

1 jaar Pieterpad

Zondag 12 september 2015 zijn wij, Jocelyne en Nicolette, gestart met het Pieterpad in Pieterburen en liepen wij etappe 1 en 2 met als eindpunt station Groningen. Dat is 31 km, met fout lopen in Pieterburen en Winsum kwamen we op 35 km uit.

Deze etappe  is met fout lopen en stukken extra om begin en eindpunt te volgen 25 km lang. Aan etappes hebben we, na ruim 1 jaar, totaal 172 km gelopen. We hadden Pieterpadboekje deel 1 vandaag uit willen lopen maar konden die planning niet halen. Geeft niet want ons doel van het Pieterpad lopen is niet het eindpunt maar de wandeling.

Volgende keer starten we bij station Ommen!

 

Vorige

On the Go – Tips voor eten en drinken

Volgende

Wandelen

  1. Sylvia van der Padt - Klaus

    Graag wil ik in kontakt komen met mensen die een deel van het Pieterpad in groepsverband gaan lopen (medio februari beginnen). Ik ben een vrouw van 60 jaar sportief, geniet ontzettend van de natuur. Zeer zeker een wandelfan. Het gaat bij mij om het wandelen, niet willensenwetens einddoel te bereiken. Hoofdzaak: lopen en genieten van omgeving met andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén