Etappe 3, 24 km, Pieterpad II, negende druk, Nivon LAW 9II. Deze etappe hadden wij uitgesteld tot in april in verband met het veer Pannerden-Millingen dat vanaf 1 april vaker vaart: 1 keer per uur en op zonnige dagen zodra er wachtenden zijn.

Wat een goede beslissing was dat: de lange wandeling langs de Boven Rijn was nu prachtig maar met regen, harde wind en wachttijd bij de pont zal het afzien zijn. Wij lopen deze etappe op zondag 9 april, een dag met temperaturen boven de 20˚. Het stikt van de enthousiaste wandelaars en fietsers, het lijken wel koeien die voor het eerst na de winter de wei in gaan.

Pieterpad van Braamt naar Millingen a.d RijnHet veer in Pannerden

Het veer in Pannerden heet ‘Heen en Weer’. Wij denken aan drs P. (de boot is vol) en aan Pluk van de Petteflet (de Heen en Weerwolf). Ook dit pontje dat voor fietsers, scooters en wandelaars is bestemd vaart deze dag voortdurend heen en weer en is steeds helemaal vol.

Pieterpad van Braamt naar Millingen a.d Rijn (2)Bossen vanaf Braamt

Deze etappe (nr 3 – 24 km Pieterpad II) begint in Braamt, vlakbij bushalte Buiting. Al snel duik je de bossen in die je zo’n 12 km aaneengesloten doorkruist. Je loopt een stuk in Duitsland en je proeft de historie van dit gebied, wij vullen onze waterflessen bij de Drususput. Na Hoch Elten verandert het landschap en loop je verder over verharde weg, je bent dan weer in Nederland en gaat richting rivier de Rijn.

Een bijzonder cadeau

Pieterpad van Braamt naar Millingen a.d Rijn (5)Langs de Rijn

Het lijkt saai lopen maar dat is het in onze beleving niet. We zien een prachtig rivierenlandschap, die overgang van kilometers bos naar compleet ander landschap, dat is zo gaaf. Wat bewonen wij toch een mooi land als je binnen 24 km zoveel diversiteit tegenkomt. Al wandelend bereiken wij Tolkamer, met volle terrassen aan de oever van de rivier. Super gezellig allemaal. Door naar het veer, aankomst in Millingen waar bij het gemeentehuis deze etappe eindigt. Wij nemen de bus naar Nijmegen, gaan daar eten met de vriendinnen die deze etappe met ons meeliepen en dan per trein terug naar huis. Goed te doen allemaal.

O ja, mocht je een poederroze sweater vinden langs deze route, ik moet hem ergens verloren zijn, hij is maar één keer gedragen en heel fijn om in te wandelen. Je mag hem houden want ik heb dezelfde meteen weer gekocht.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren