Het Pieterpad, van Millingen naar Groesbeek

Etappe 4, van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek, 20 km. We lopen met het Pieterpadboekje deel II, negende druk. Het is één van de eerste voorjaarsdagen en perfect wandelweer…

We ontmoeten de hele dag door aardige mensen, veel Pieterpad-lopers ook, vooral tegemoetkomend want mensen die net als wij van noord naar zuid lopen hebben meestal hetzelfde tempo dus die ontmoet je alleen bij bezienswaardigheden of bij pauzes.

Van Millingen aan de Rijn naar Groesbeek

Is weer een wonderschone etappe (nr 4 – 20 km – Pieterpadboekje II) met gevarieerd landschap en gevarieerde wegen en paden om op te lopen. De route is zeer goed aangegeven, slechts op één punt zagen we twijfelende Pieterpad-lopers  dat is bijna aan het eind, blz 73, je loopt op de Siep, gaat bij huisnr 20 linksaf een graspad op. En dan staat er: ‘Aan het einde links en vlak daarna weer rechts‘. Maar de eerste weg rechts, daar zagen we geen vignet, dus even doorgelopen en teruggelopen maar ja hoor het is gewoon de eerste weg rechts, als die inloopt zie je na zo’n 100 meter de derde straat rechts, Panoramaberg vervolgens loop je zo naar het centrum van Groesbeek.

Openbaar vervoer is goed geregeld

Wij kochten ieder een kaart waarop we een dag in het weekend onbeperkt per trein konden reizen voor ± € 13,- . Dit soort acties zie achter elkaar voorbij komen (Kruidvat, Etos, Hema, Ah enz) wees er snel bij want ze zijn zo uitverkocht. Onze enkele reis kostte al € 20,84 dus zo’n kaart is wel de moeite waard. Het is ook prima te doen: wij startten op station Amersfoort 0m 7.58 uur (NS Intercity R’dam centraal) met overstap op Utrecht (NS Intercity Nijmegen) en naast dat station stond een bus van Breng (de treinkaart geldt niet dus neem je OV-chipkaart of geld mee), deze bus bracht ons na een mooie rit naar Bushalte Gemeentehuis in Millingen aan de Rijn waar we om 9.59 arriveerden. Na 2 uur reizen was het café er tegenover, met koffie en toilet zeer welkom. En, nog mooier, deze bushalte staat op de startplek van deze etappe.

Een bijzonder cadeau

De grens met Duitsland over

Op kaart 14 kijkpunt 3, staat grenspaal 643 en loop je via bruggetje ‘De Boog’ Duitsland in. Als verrassing staat er op een huis deze spreuk:

Nur wo man zu Fuß war, war man wirklich… Goethe

We wandelen langs het dorp Zylich, het dorp van de Weisstorch en inderdaad zien we 2 baltsende ooievaars op een hoog nest. Zum Wyler Meer, via een brug over het water verlaten we Duitsland weer, aan gegeven door een witte grenswijzer met de teksten:

Lass Freundschaft heilen- Was Grenzen teilen’/Deutschland
Laat Vriendschap heelen- Wat Grenzen deelen’/Niederlande

En hier laten we het bij. De rit terug ging ook weer prima. Het eindpunt in Groesbeek is ook bij het busstation en zo kwamen we via station Nijmegen en Utrecht weer in Amersfoort aan. Wat een oplaad-dag was dit! En wat kost het nou ± € 13,- voor de trein, paar euro voor de bus, kopje koffie en flesje Spa rood. Thee en brood hadden we in de rugzak dus voor krap € 20,- per persoon heb je een geweldige, ontspannen dag!

Bewaren

Vorige

Het 40-dagen Fitplan deel 5 – Gezond eten

Volgende

De DiKiBO Hocus Focus leeslat

  1. Erik

    De baltsende ooievaars hebben inmiddels jongen grootgebracht en zitten nog steeds samen op het nest. Gisteren (22 juli 2019) deze route gelopen en helemaal eens met jullie verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén