Etappe 5-afstand 14 km-Pieterpadboekje II, negende druk. De etappe afstanden zijn keurig afgerond op hele km. Boven aan iedere kaart staan de werkelijke afstanden, voor etappe 5 komt dat op 14,4 km…

Dat is maar 400 meter meer, erbij komt het lopen omdat je soms even moet zoeken naar de route, naar een café/lunchplek loopt of naar een overnachtingsplek, zodoende loop je altijd meer dan de kale etappe afstand. Handig om daar rekening mee te houden.

Stomp naar links en scherp naar rechts

Wat wiskundige bijscholing om de aanduidingen van het Pieterpad goed te begrijpen:

  • een scherpe hoek is tussen 0º-90º , op de klok tussen 12-3 uur
  • een rechte hoek is 90º, op de klok 3 uur
  • een stompe hoek  is 90º-180º, op de klok 3-6 uur
  • 180º is recht vooruit, op de klok 12 uur

 

Pieterpad van Groesbeek naar Gennep

De start in Groesbeek

Deze etappe (nr 5 – 14 km – Pieterpadboekje II) is wederom goed aangegeven, en een feest om te lopen. Groesbeek is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer, wij reizen via station Amersfoort naar Utrecht, door naar Nijmegen en vanaf daar met stadsbus 5 van Breng naar Groesbeek. Die bus staat voor het station. Etappe 5 begint voor de bushalte. Na 2 uur reizen zoeken we de horeca op, de heren van Eigenweijs waren nog niet open maar we mochten toch naar binnen en ze maakten ook nog een foto van ons, met regencape…

 

St. Jansberg

Waauw, een prachtig gebied, vanaf Groesbeek klim en daal je, zo ook op de St. Jansberg, voel je je kuiten en bovenbenen tenminste ook eens. We komen een vrolijke groep vrouwen tegen die van Zuid naar Noord lopen, hun blije gezichten en kleurige sportkleding past helemaal bij deze mooie berg. De regen bleek een kort buitje, de temperatuur is goed, we maken weer eens het perfecte wandelweer mee.

 

Gennep

Als vanzelf komen we aan in Gennep, een mooi en gezellig stadje waar we gaan lunchen. Je kunt hier stoppen maar wij lopen door in etappe 6 op weg naar onze Bed&Breakfast in Afferden. Waarom? Omdat we 2 x 2 uur reizen teveel vinden voor 14 km. Dit weekend hebben etappe 5, 6 en 7 gepland, dat is 55,4 km volgens het boekje. Het loopt iets anders daarover de volgende keer meer.

 

Bewaren