Het doel was om deze dag te lopen naar Ommen, wederom zo’n 32 km. Maar we doen het niet. We zijn snel hersteld van de hitte en uitdroging maar willen vandaag onze lichamen rust geven. Daarom lopen we alleen de, weer prima aangegeven, route van ± 10 km naar Hardenberg.

Wat is dat moeilijk!

In de eerste berichten over onze Pieterpad-wandeltocht stelde ik meerdere keren de vraag of we het zouden gaan halen. Dit keer is het zover en en halen we onze planning niet. Voor Jocelyne en mij (Nicolette) is het veel moeilijker om iets qua beweging niet te doen dan om de etappe te stoppen. Maar wij gaan voorzichtig om met ons lichaam en ons lichaam vraagt om een time-out. Klaar!

Pieterpad HardenbergWeer een prachtige wandeling

Van Gramsbergen naar Hardenberg is een heerlijke wandeling. We beginnen om 9.30 uur, het is dan al weer warm maar dit keer lopen we door een prachtig bos. Soms ook weer onbeschutte wegen maar dat is in de ochtend goed te doen. We wandelen langs de prachtige rivier de Vecht richting station. Dat is niet de route die het Pieterpadboekje aangeeft maar een dame achter een rollator die een praatje met ons begint, wijst ons er op. Deze vrijheid permitteren we ons, we hebben tot nu toe iedere tocht extra kilometers gelopen en dat doen we ook door deze route te kiezen maar wat is het mooi!

NS-station Hardenberg

Yep, de trein richting Ommen rijdt niet wegens werkzaamheden aan het spoor. De vervangende bus is een touringcar en deze komt met een halfuur vertraging. Via deze bus kunnen we uiteindelijk naar station Ommen, vandaar naar station Zwolle en vandaar naar station Amersfoort waar Wim, de man van Jocelyne klaar staat om ons naar Soest te brengen. Om 13.30 zijn we thuis.

Tips naar aanleiding van deze wandeling:

  1. Weersomstandigheden kunnen in streken die je niet kent extremer zijn dan je gewend bent. Wees daarom altijd voldoende flexibel om je geplande route bij te stellen.
  2. Neem altijd je OV-kaart mee, je pinpas en contant geld.
  3. Neem blarenpleisters of actieve gelpleisters mee.
  4. Neem naast 1,5/2 liter water ook pakjes vruchtensap mee.
  5. En stop in je eerste-hulp-set ORS-poeder of andere aanvullingen op water.

De volgende keer wandelen we alsnog van Hardenberg naar Ommen. Dat is 21 km en omdat we steeds dichter bij onze woonplaats komen is de reistijd korter. Dat wordt dus een dagtocht, gepland op 29 juni. We hebben tot aan Hardenberg volgens het Pieterpadboekje 9e druk in totaal 151 km gelopen, er wachten ons nog 331 km. Nu al weer zin in!

Bewaren

Bewaren

Bewaren