Etappe 6 -afstand 19 km- Pieterpadboekje II, negende druk. Wij lopen de 7,3 km op kaart 19 en de 5,9 km van kaart 20 tot in Afferden waar we gaan overnachten…

Vrijwel de hele tocht regent het. Regen? Nou dat is zacht uitgedrukt, het komt met bakken uit de hemel. We lopen door modder, glibberen een talud op en weer af. Leesbrillen beslaan en de Pieterpadboekjes worden een klont nat papier.

 

Nederlands langste wandelroute

Vandaag 10 km in de regen. Nergens is een schuilplaats, zelfs de bomen bieden geen bescherming. Wij lopen over de Gennepse Hei, door de Heijense bossen, over de Zwarte Heide en dwars door het Quin, uit het boekje:”een natuurreservaat gevoed door kwelwater en regen. Er is een grote oppervlakte kaalgeslagen om de heide terug te krijgen”. En daar lopen we dan doorheen. Onze waterdichte schoenen beginnen te soppen, het druipt gewoon naar binnen. We hebben het niet koud maar het wordt allemaal wel heel nat. De quote “Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte uitrusting.” zien we nu genuanceerder. Wij hebben prima spullen maar tegen deze langdurige wolkbreuk is niets bestand. Alleen ons goed humeur, dat is nooit kapot te krijgen. Wij hebben nu zo’n beetje alle weersomstandigheden gehad en ook dat maakt het Pieterpad tot wat het is: Nederlands langste aaneengesloten wandelroute. Met Nederlands weer en Nederlandse gezelligheid.

Aankomst in Afferden

Het blijft regenen. Afferden is uitgestorven, fietsers aan wie wij de weg naar Bed & Breakfast Angelbeeck willen vragen, fietsen stug door. In een snackbar kunnen ze ons helpen, het blijkt nog 2 km lopen te zijn. 2 km?????? We bellen met de B&B en ja die route klopt. We lopen aan het Genig, langs de Maas, het is uitgestorven en we beginnen ons zorgen te maken over het avondeten. Gewoon het ene been voor het andere en verstand op nul, zelfs wij vallen stil. En dan bereiken we Angelbeeck! Het is een warm en droog nest. Prachtige slaapkamer, gezellige huiskamer met nog 4 Pieterpadlopers. De gastvrouw reserveert voor ons een plaats in Boscafé ’t Rimpelt, wij worden gebracht en na een uitstekend avondmaal weer gehaald. Kleren, schoenen en boekjes worden te drogen gelegd, en zo eindigt deze dag.

Een bijzonder cadeau

Naar Vierlingsbeek

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we met droge kleren en schoenen via het pontje over de Maas naar Vierlingsbeek. Vanuit Limburg komen we in Brabant. In de Angelbeeck horen we dat Pieterpadlopers ook vaak een ander pontje nemen dan op de route staat aangeven namelijk dat in Bergen. Vanuit deze Bed&Breakfast is dat logischer, de route is ook mooi en even lang. Linksom of rechtsom, Vierlingsbeek is een leuk dorp en het einde van deze etappe.

Bewaren