Nooit meer stinkende sportkleding want HG doet wat het belooft! Maar je kunt ook gaan sporten met fris ruikende kleding zonder schoonmaakmiddel HG, lees mijn tips.

Ken je dat, je kleding lijkt schoon maar eenmaal aangetrokken ruik je opeens ‘jezelf’. Of je trekt je lade met sportkleding open en opeens lijkt alles naar gebruikte sokken te ruiken. Stinkende sportkleding dus, aaargh, dat wil je voorkomen en dat kan Gezond, Goedkoop en Groen.

Gezond, Goedkoop en Groen

  1. Was je sportkleding, inclusief sportsokken en sportondergoed in de helft van je favoriete wasmiddel en vul die helft aan met schoonmaakazijn totdat je de normale hoeveelheid hebt.
  2. Draai een programma op 40 graden van ongeveer een uur. Sportkleding is geen fijne was en kan in de bonte was.
  3. Kleding met ritsen was ik zoveel als mogelijk apart in verband met slijtage van de andere kleding. Deze ritskleding kun je wel bij handdoeken doen.
  4. Alle kleding, beddengoed en huishoudtextiel kun je wassen op deze manier alleen fijne was, wol en zijde krijgen een aangepast programma maar ook dan kun je van het fijnwasmiddel de helft nemen en dit aanvullen met schoonmaakazijn. Je was ruikt fris, voelt zacht aan en de kleuren zijn helder. 
  5. Gebruik geen wasverzachter want die heerlijke geur maskeert de geuren in je kleding en eenmaal aangetrokken en aan het sporten komt de nare geur terug.

Sportkleding is ervoor gemaakt om in te sporten en met normale middelen als een wasmachine, wasmiddel en schoonmaakazijn krijg je het goed schoon!

Ook belangrijk voor schone (sport)kleding

  • Was de kleding na ieder gebruik, ook als je denkt: die kan ik nog wel een keertje aan. Krijg je spijt van!
  • Sokken liever apart opbergen, die kunnen hun geur aan kleding overbrengen.
  • Let ook op schoenen en regenkleding, maak ze regelmatig schoon, zet of hang ze buiten of in de douche en lap regenkleding even af. Neem dan meteen sporttas of rugzak mee. Ook dit zijn beruchte geurverspreiders.

En helpt het allemaal niet meer, dan heb je aan sokken en sportkleding een goede poetsdoek. Want kleding die intensief wordt gebruikt is soms gewoon op.

De reclame van HG

O ja, we begonnen met de reclame van HG: HG doet wat het belooft. Ruikt je sportkleding vies zodra je deze aantrekt? Eigen schuld, dikke bult, had je maar ‘HG Wasmiddeltoevoeging tegen nare geurtjes in sportkleding’ moeten gebruiken. Je koopt een pot voor tegen de € 5,- en daarmee kun je zo’n 15 x het middel toevoegen aan je hoofdwasmiddel. Je komt in de verleiding om het te kopen. Maar geurende sportkleding is normaal, sportkleding is ervoor gemaakt om in te sporten en met normale middelen als een wasmachine, wasmiddel en schoonmaakazijn krijg je het goed schoon!

Bewaren