Schoenen veteren

5 tips hoe je sportschoenen kan veteren bij voetproblemen

Wat nou weer, die veters gaan los als je de dubbele knoop vergeet, ze slijten en worden vies. Daar zijn toch veel modernere oplossingen voor?

Ja dat klopt, Salomon heeft een mooie serie schoenen met maar 8 lusjes per schoen en een elastiek als veter, je trekt ze aan als een skischoen. Cees en Jocelyne lopen er kilometers mee weg maar ik krijg mijn voet er niet eens in.

Veterschoenen en een tip van Marjolijn

Wist jij dat je met behulp van veters je schoenen zo kunt afstellen dat je minder last hebt van kleine voetproblemen? Ik wist het niet. Totdat ik Marjolijn hierover sprak, van pedicure praktijk Baarn die er iedere 6 weken voor zorgt dat mijn voeten weer klaar zijn voor heel veel kilometers. Grappig verhaal trouwens, de 3 kinderen van Marjolijn heb ik in de klas gehad en een keer kreeg ik als bedankje aan het einde van het schooljaar een voetbehandeling van Marjolijn cadeau. Goede zet want ik kom nu regelmatig terug èn geniet volop van de verhalen over de kinderen, inmiddels twintigers.

Zo veter je schoenen

De meeste sportschoenen hebben 12 veter-ringen/lusjes per schoen. Meestal 6 tegenover elkaar.

veteren-brede-voorvoet

Vetertip 1
Een brede voorvoet? Laat ruimte vrij!
Jaaa, die heb ik, 2 zelfs. Ga het schema uitproberen want ziet er ook wel logisch uit.

 

 

 

veteren-hoge-wreefVetertip 2
Hoge wreef? Maak het midden open!
Brede voorvoet èn hoge wreef is vast wel te combineren.

 

 

 

 

veteren-slippende-hielVetertip 3
Slippende hiel? Verzeker de bovenkant en laat eronder zoals het is!
Auwww, beweging rondom je hiel geeft grote ellende want wrijving geeft blaren, je sokken slijten op die punten waardoor je nog meer blaren krijgt èn je schoenen slijten waardoor de voering kapot gaat. Je schoenen kunnen soms hersteld worden maar meestal gaan ze in de vuilnisbak.

 

veteren-te-kleine-schoenenVetertip 4
De schoenen voelen te klein! Gewoon parallel veteren maar alles een stuk losser.

Steek de veter aan de zelfde zijde onderdoor, zodat het weer tevoorschijn komt uit het tweede vetergaatje. verborgen-veterenKijk ook op http://nl.wikihow.com/Vans-schoenen-veteren. Mijn nieuwe schoenen staan hierboven op de foto. Ik wilde waterdichte en brede schoenen. Toen ze werden bezorgd bleken ze veel te klein en ik was zo teleurgesteld dat ze meteen werden klaargezet voor retour. Cees stelde voor dat ik de veters helemaal los zou halen en dan weer inveteren. Het werkte en wat geniet ik van die fijne schoenen.

vetere-zwarte-nagelsVetertip 5
Zwarte teennagels/pijnlijke tenen! Haal de druk van je tenen.
Hoe vaak ik al niet een teen gebroken heb en nagels breken af of worden zwart. Deze bevetering lijkt mij perfect. Loopsport is niet sexy. Want los van die lelijke nagels loop ik voor een tocht of run ook niet op high heels/hoge hakken, kan ik zomaar een blessure door oplopen.

 

Nu rest nog een vraag namelijk wat te doen als je bijna alle genoemde voet- en schoenproblemen hebt? Ik kies gewoon voor de meest urgente.

Tip van Pieterpadder Wim Kiele: “Als je schoenen wel goed van maat zijn maar op sommige punten toch een beetje drukken, plaats dan een plastic zakje vol met water in de schoen. Daarna een paar nachtjes in de diepvriezer zetten. Het water zet uit als het bevriest met als gevolg dat je schoenen iets ruimer worden. Daarna ontdooien en je schoen zit als gegoten!”.

Wil je meer uitleg hoe je precies moet veteren bij specifieke voetproblemen? Kijk dan ook op www.wandel.nl

Lees ook al onze Pieterpad avonturen en etappeverslagen.

Veel wandelplezier!
Nicolette de Boer

Bewaren

  1. jaap modderman

    Met veel interesse dit artikel gelezen, probleem met mijn voeten dar boven op de wreef artrose zichtbaar is, bij veel kilometers gaat het pijn doen. De veterstip heb ik al op diverse keren uitgeprobeerd, maar nog niet de juiste oplossing, vandaar deze mail. Als aanvulling, leeftijd 81 jaar.

  2. Hans de Ridder

    Ik heb altijd zwarte nagels van mijn grote tenen en pijnlijke tenen na een wandeling van een paar uur. Ik ga vetertip 5 eens uitproberen. Wie weet helpt het

  3. Ik gebruik altijd vetertip 3 en heb nooit blaren op mijn hielen (helaas wel op andere plekken) . Mijn hiel slipt nooit meer. Helaas is mijn schoen aan de binnenkant wel kapot, maar evengoed heb ik daar geen hinder van. Ik ga de combinatie met vetertip 1 volgende keer proberen, hopelijk dan net iets meer ruimte voor de tenen.

  4. belinda tahapary

    goed idee voor die platte brede voorvoeten van mij…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette

Naar boven