Dido puppy

Dido komt over 2 weken

Puppy Dido komt na de feestdagen bij ons wonen. Ze is geboren 2 dagen nadat onze Labradoodle pup Doede stierf. Ik ben zo blij met haar komst.

doodle doede

Labradoodle Doede †

Doede was een Labradoodle pup die stierf aan een aanval van primaire epilepsie. Die eerste aanval bleef ook de enige want het klapte binnenin Doede zo hevig dat hij met 43 graden koorts en in -en uitwendige bloedingen werd opgenomen in de Universiteitskliniek in Utrecht alwaar hij stierf.

Labradoodle of Portugese puppy?

Doede haalden wij bij een fokker van Doodles. Getipt door een kennis die een Doodle pup uit een vorig nestje had. Het zag er allemaal uit volgens de regels en blij namen we Doede mee naar huis. Na zijn overlijden informeerden wij direct de fokker. Zij reageerde heel naar want zag als oorzaak dat Doede wel iets verkeerds gegeten zou hebben en zij ging niet de eigenaren van de 7 andere hondjes uit het nest informeren wat wel hoort bij een aangeboren aandoening. We konden met korting een pup net als Doede krijgen maar toen ik die in mijn armen had, wist ik dat ik altijd de angst zou hebben dat ook dit hondje deze aandoening heeft. En we reden zonder hondje naar huis.

Die avond kregen we een tip via de dierenarts: in Hilversum was bij hele leuke mensen een onlangs uit Portugal geadopteerd hondje bevallen van 5 puppy’s, zou dat iets voor ons zijn?

Nest puppiesWarm nest

We zijn ze gaan bezoeken en wat een warm nest krijgen deze hondjes! Geen fokker maar gewoon een gezellig huis in Hilversum waar we een hondje mochten uitkiezen wat lastig was want ze zijn alle vijf prachtig! We maakten foto’s om thuis rustig te kiezen en ons oog viel op een bijdehand hondje dat steeds vooraan stond, zij zou onze Dido worden. De vader is onbekend maar het moedertje is mooi en lief en ze verzorgt haar puppy’s prima. Dus wachten we nu de komst van Dido af. We ontvangen foto’s en worden op de hoogte gehouden over van alles aangaande de hondjes, wat een feest!

Niet zonder hond

Eén ding is Cees en mij duidelijk geworden, wij willen niet zonder hond wonen. De gezelligheid, de positiviteit, de trouw, de aanhankelijkheid en ook het dagelijks een paar keer naar buiten moeten voor een wandeling zelfs in hondenweer, de gesprekjes met de buurtbewoners met honden kortom je leven met een hond is anders en wij kiezen voor dat leven.

Even geen blogs

Van verschillende kanten kreeg ik de vraag waarom er geen blogs meer kwamen. Daar waren 2 redenen voor. De eerste is dat ik wel schreef maar alles weer weggooide omdat ik de goede toon niet kon vinden pas nu ik weet dat Dido echt komt kan ik weer schrijven. De andere reden is het boek ‘ParkinsonPartner’ dat we in het eerste kwartaal van 2018 hopen te publiceren. De inhoud is af maar er komt meer bij kijken voordat het in de winkel ligt, daar houd ik mij nu mee bezig. Binnenkort staan er enkele voorpublicaties van het ‘ParkinsonPartner’ op www.nicolettedeboer.com.

3.500 bezoekers op onze blog over de dood van Doede

Zondag 5 november publiceerde ik de blog ‘Dag Doede‘ en diezelfde ochtend zagen 3.500 mensen de foto’s en de tekst. Oneindig veel lieve woorden van troost en prachtige afbeeldingen werden ons toegestuurd.

Dat deed ons goed, bedankt daarvoor!
Nicolette de Boer

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 1. Marius

  Wat leuk dat er weer een pup onderweg is. Eerst de feestdagen en dat het feestje van de nieuwe huisgenoot. Geniet van de voorpret en hele fijne feestdagen!
  Groetjes, Marius en Marlies

 2. Fries

  Ik ben hondenliefhebber en 55-plusser. Ik wens je ontzettend veel suc-6 met Dido!
  Prettige eindejaarsfeesten…

 3. Mooi verhaal Nicolette en wat een prachtige pups.

 4. Marleen vd Linden

  Wat fijn voor jullie die komst van Dido…geniet ervan saampjes.
  En…. fijne feestdagen!

  Hartelijke groet,Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cees & Nicolette

Naar boven