Anima Sana In Corpore Sano, gezonde geest in een gezond lichaam of gewoon Asics, het sportschoenen merk. Die schoenen werken wel, werk jij ook met je geest?

In het Nederlands taalgebruik zeg je: ‘gezond van lichaam en geest’ dat is een omdraaiing want het lijkt erop dat het lichaam voor de geest gaat. Dan zie je die met factor 30 ingevette lijven in zonnige oorden roepen dat ze het zo guzellug hebben. Gezellig en gelukkig lijken het ultieme geestelijk leven geworden.

Asics een acroniem van Anima Sana In Corpore Sano

Het zijn mijn favoriete schoenen, ze passen mij gewoon. Zoals andere merken jou wellicht passen. En toen ik de Latijnse spreuk erachter zag, jippie, dat was lekker filosofisch lopen. En serieus vraag ik mij af of ik/jij/wij die allemaal zo bezig zijn met ons lichaam, even betrokken zijn bij onze geestelijke gezondheid. Wat een gezond lichaam is dat weten we meestal wel maar wat is een gezonde geest?

Anima Sana In Corpore Sano

Een gezonde geest

  • Een gezonde geest is actief , leert steeds nieuwe dingen en onderhoudt contact met mensen.
  • Een gezonde geest is flexibel, jong en positief.
  • Een gezonde geest vernieuwt actief regelmatig zijn gedachten en meningen.
  • Een gezonde geest kan het onderscheid maken tussen zaken die aan te passen zijn en zaken waaraan je niets kunt veranderen. Deze laatsten blokkeer je, met zaken waarop jij invloed kunt uitoefenen ga je met een positieve insteek aan de slag.
  • Een gezonde geest haat niet en zaait geen verderf maar is vol van respect en liefde voor iedereen.

Een lichaam kan verzuren, de geest ook!

Je lichaam wordt ouder, je geest kan jong blijven

Vitale 55-plussers zijn vrijwel altijd jong en flexibel van geest! Zoals je jouw lichaam goed verzorgt kun je ook je geest goed verzorgen en zoals jij je lichaam traint, kun je ook je geest trainen. In onze cultuur krijgt het lichaam en het lichamelijke veel meer aandacht dan het geestelijke en dat betreur ik enorm. Want je lichaam wordt ouder maar je geest kan jong blijven. Van botox-lippen kun je misschien blij worden maar niet gelukkig terwijl een blije geest je in een geluksroes kan brengen die zijn weerga niet kent. Je geest bepaalt wie je bent, wie je was en wie je wordt. Dus zorg goed voor je geest, een lichaam kan verzuren, de geest ook! Ieuw, 55-plussers kunnen zulke zure gezichten trekken.

Kijk eens in de spiegel probeer te stralen, je gaat je er vanzelf beter door voelen.