Wij trekken een hele dikke streep, met punt!

Zo, zei de jonge revalidatie-arts in Meander Amersfoort. Het gaat goed met u. Wij zetten een dikke streep onder de afgelopen periode. En hij maakte het gebaar erbij op zijn bureau…

Wat een verademing. Een arts die een duidelijke streep trekt. Met aan het einde een punt. Wij hebben het meteen toegepast. Iedereen die nu vraagt hoe het met Cees gaat, die krijgt te horen dat er een dikke streep getrokken is onder de opgestapelde aandoeningen. Niemand hoeft meer naar zijn ziektes te informeren. Er zijn leukere dingen om te bespreken.

Super gezond en blij

Het gaat goed met ons. Wij gaan een prachtig nieuw jaar in. Morgen komt puppy Dido, poes Felix woont nu ook bij ons. Het boek PARKINSONPARTNER, wordt goed ontvangen door de meelezers en we werken hard aan de afwerking. Ik ben mijn leven weer aan het oppakken en doe meer dan ooit tevoren. Speel weer accordeon bij ANIMATO, zing iedere dag om te oefenen voor de zondag. Het leven is een groot feest. Blij zijn we ook met het kleinkind dat begin van de zomer wordt verwacht.

Blijheid trekt nog meer goede dingen aan

Ik geloof in de kracht van goede gedachten. In de kracht van dankbaarheid en blijmoedigheid. Dat woord ‘BLIJ-MOEDIG’ speelde voortdurend door mijn hoofd als het leven soms zwaar werd. Blij, moedig en dankbaar. Als een grote, roze Barbapapa, veranderde ik in alles wat op dat moment kon helpen. Alleen het denken daaraan maakt al vrolijk. Is het zo makkelijk? Kan je het leren om zo met tegenslag om te gaan? Ja, zo makkelijk is het! Ja, iedereen kan het leren. Het geheim is dat je accepteert wat je overkomt. Je gaat er niet tegen vechten. Als de acceptatie er is, dan kun je kijken naar de voordelen die de situatie brengt. Vervolgens trek je als vanzelf nog meer goede dingen aan. Je bent onweerstaanbaar voor een enorme, goede kracht. Kies zelf maar wat je meer aantrekt, droefheid of kracht:

Nicolette Droevig

Het zit mij niet mee in het leven. Ik zou graag weer voor de klas staan maar in plaats van met 35 kindjes,  zit ik thuis met een zieke echtgenoot. Mijn hondje was mijn steun, maar dat stierf, pas 7 maanden oud. Mijn kinderen en kleinkinderen zie ik veel te weinig. Uit eten? Koken voor vrienden? Het is allemaal teveel voor hem. Ik vereenzaam steeds meer. Vrienden zien we ook niet meer langskomen.

Nicolette Krachtig

Terwijl mijn man zieker werd, werden onze gedachten gezonder. Het is de mooiste ervaring in mijn leven geworden. De kinderen waren in het ziekenhuis en wij voerden gesprekken die in het drukke dagelijkse leven niet mogelijk zijn. We hebben nu een dikke streep gezet, Cees is weer gezond, morgen wandelen we weer met een hondje en gaan we weer deelnemen aan een rijk sociaal leven!

Mijn verdriet wordt een lied

Ik draai nare dingen gewoon om en dan gaat het ook meteen goed! Ik hoop dat jij hier iets aan hebt. Ik ben echt geen platte positivo die het nare niet ziet. Ik ga juist dwars door de pijn en maak daar een lied van. Een lied vol kracht. Ik wens jou alle kracht die je kunt gebruiken.

Liefs, Nicolette

Lees ook:
Ziek tijdens vakantie in Frankrijk
Dag Doede 14-03-2017* 29-10-2017†
Eerste hulp voor 55-plussers. 4 tips

Bewaren

Vorige

Tafels leren in groep 4, 5 en 6 met het vernieuwde DiKiBO tafelboekje

Volgende

Parkinson en 18 paradoxen

 1. Belinda tahapary

  Goed initiatief en opgewekte positiviteit!
  Alle moois goeds en liefs wat er maar te wensen valt…..henk en belinda

 2. Suc-6 met wat komen gaat! Geniet ervan…
  Een warme Vlaamse groet, Fries

 3. Ria de Wit.

  Ik lees met plezier je blog. Als je ouder wordt gaat het nu eenmaal niet soepel. Tegelijkertijd is van belang dat je weet dat je uit meer bestaat dan je mankementen. Mijn man is nu al een aantal jaren aan het sukkelen en hebben besloten dat hij met vervroegd pensioen gaat, nu kan hij nog een aantal dingen doen en in vrijheid ondernemen. Juist kijken wat je wel kan, de uitdaging aan gaan van nieuwe dingen bij jezelf ontdekken is zo belangrijk.

 4. Msrleen

  Mooie mensen! Ik wens jullie alle goeds…geniet van alle moois het is jullie gegund…en dank voor de mooie woorden!🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén