Ruud had altijd het plan om na zijn pensioen een mooie grote fietsreis te maken. Parkinson leek dit te gaan doorkruisen daarom was het nu of nooit voor de 57-jarige Ruud Overes…

Op 28 juni 2018 is hij op de fiets vertrokken voor zijn Rondje Europa, 10.000 km in 80 dagen! En in plaats van dat de parkinson verhindert dat hij kan fietsen, slaat Ruud keihard terug met de oprichting van Parkinson2Beat!

Parkinson2Beat

Parkinson2Beat bestaat uit een team van enthousiaste mensen, veelal zelf parkinsonners, die met de fietstocht van Ruud geld ophalen voor onderzoek naar uiteindelijk de genezing van Parkinson.

Ik vind de site van Parkinson2Beat erg leuk om te lezen. Je krijgt zoveel informatie dat je haast zin krijgt om zelf te fietsen! Elke dag schrijft Ruud een blog over zijn avonturen en kan je zijn route volgen. Zo heeft hij na 52 fietsdagen al bijna 6.000 km afgelegd en meer dan € 10.000 opgehaald.

Ruud, Maarten en de Alpe d’HuZes

Het was de week van Maarten van der Weijden, de meervoudige zwemkampioen die de elfstedentocht ging zwemmen en daarmee ruim 2 miljoen euro op haalde voor het KWF-kankeronderzoek. Hier is er nog eentje: ‘Alpe d’HuZes brengt op de eerste dag ruim 11,2 miljoen euro op’. Iets naars bestrijden met iets goeds. Dat is mooi! Alle initiatieven die dat doen, zijn mooi!

Help dus ook Ruud de laatste 4.000 km te volbrengen met een donatie of door zijn Facebook pagina te delen en liken.

Zet ‘m op Ruud!
Nicolette

Zie ook:
Over leven met parkinson
Het parkinsonmonster
18 parkinson paradoxen
De donkere dagen voor de diagnose
Bewegen op muziek als medicijn
Parkinson werk en inkomen