Doede, mini Labradoodle, 10 weken oud

Precies een week geleden, kregen wij een WhatsApp bericht met een foto van een schattige pup. Onze dochter dacht dat zo’n hondje iets voor ons zou zijn…

Een Labradoodle iets voor ons? Is dat serieus bedoeld? Ik moet meteen aan Youp van ’t Hek denken. Labradoodle. Labrador x Poedel. Wij zoeken al 6 maanden naar een dwergschnauzer en niet naar een mislukte poedel.

Labradoodle puppen

Dochter gaf ons het telefoonnummer van de fokker van het hondje en ik belde maar even. Op de zoveelste wachtlijst voor een pup staan kan geen kwaad en een nest mini-labradoodles? Ik wist niet eens dat ze bestaan! Dus onze nieuwsgierigheid was gewekt. ‘Als je morgenochtend komt dan kan je een pup kiezen ze gaan dit weekend weg’ zei een vlotte vrouwenstem. Huh? Was er weer een nest? En hoefden we niet op een wachtlijst? Mijn hart maakte een sprongetje, nee een salto en we maakten de afspraak. Dochter zou meegaan, haar vader wist nog van niks maar die kregen we ook mee en toen zijn we de hele avond op internet mini-Labradoodles gaan bekijken. Al snel waren we overstag en de volgende ochtend, toen we dat nest met 8 puppies zagen, toen hadden we ze allemaal wel mee willen nemen.

 

Het werd Doede

We kozen een reutje met een wavy fleece vacht in de tinten champagne en cognac, hadden in de auto ernaartoe de naam ‘Doede’ bedacht en we namen Doede, 9 weken oud, mee naar huis. Wij hadden nog voldoende spullen in huis van hond Perro maar opeens een pup in huis betekent ook nadenken over slaapplek, zindelijkheid, voeding, opvoeding, benchtraining¬† en wat te doen als je de hele dag weg ben. We zijn er tot nu toe uitgekomen, het heeft ook iets gezelligs om samen opeens te praten over dit soort dingen. En onze beloning is dit blije hondje.

 

Bewaren

Vorige

Spaanse tortilla met aardappel en ui

Volgende

Spaanse tortilla met zoete aardappel en prei

  1. Wilhelmina Sprenger

    Ik wil ook graag een blonde of bruine mini labradoodle pup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door & Thema gemaakt door